OVAKIŞLA IMKB İLKOKULU
Ovakışla Beldesi
04344212002

VİZYON

Yaşanılan zamanın gereklerine göre değil, gelecek yüzyılların ihtiyaçlarını bilerek ona göre hazırlık yapan, bütün teknik ve teknolojik gelişmelerini yakından takip eden, kendini sürekli sorgulayan, çalışma heyecanını tutkuya dönüştürüp, kendine güvenen, katılımcı, etkili ve nitelikli, öğrenmeyi temel ilke olarak benimseyen aynı zamanda da sevgi ve hoşgörü iklimini soluklayan, herkesle diyaloğa açık, his ve düşüncelerini ifade edebilen insanlığın temsilcilerini yetiştirmeyi amaçlayan ekol bir okul olmaktır.

MİSYON

Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaçları doğrultusunda bünyesinde öğrenim gören herkesi Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini ve tüm insanlığı seven; kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen; bedenen, zihnen ve ahlaken yüksek seciyeli insanlar yetiştirmektir.

Belde